25 Haziran 2008 Çarşamba

Tig isi fistikli sal yapimi

Salin yapımını soran arkadaşlarım için Aşama Aşama resimledim takıldığınız yer olursa yine sorun yardımcı olmaya çalışırım.
ipi soran arkadaşlar örneği makine orlonuyla çıkardım ama, ben nako tiftikle örüyorum kendime, tiftikle çok hoş duruyor isterseniz makine orlonuyla da örebilirsiniz ama biraz ağır oluyor, tığ no: 6

1.zincir çekip 2 sıra 4 kafes yapıyoruz.
1. work 16 chains, then on those chains make 2 rows of 4 boxes as shown on the pictures. (interpreters comment: a box is made of 2 chains and a dtr)

2. 2 zincir çekip ilk zincire ipimizi uzatıp 10 kere dolduruyoruz zincirle sıkılaştırıyoruz. (Yani fıstık yapıyoruz) 4 zincir çekiyoruz.
make 2 chains then on the first one of those chains make a puff stitch (consists of 10 half treble stitches) make 4 chains..
3.4 zincir çektikten sonra yine fıstık yapıyoruz, 2 zincir çekip ilk zincire yine fıstık yapıyoruz.
make 3 chains and turn back. Make a treble crochet on 3rd of 4 chains you’ve made on the step 2 ( Interpreters comment:between the first and the second puff stitch
4.3zincir çekip dönüyoruz ve fıstığın oratındaki ilk zincire batıyoruz.
make 2 chains, make a treble crochet on the fist chain on the first of those 4 chains (interpreters comment: this is a box in between the pf stitches) Work 4 chains, make pf in to the 3rd of those 4 chains. Work 2 chains then make a treble crochet on top f the boxes as shown on the picture.
5.2 zincir çekip trabzanın üzerine batıp, 4 zincir çekip 3.zincirin içine tekrar fıstık yapıp 2 zincir çekip yukarıdaki gibi bu sırayı tamamlıyoruz.
6.resimde görüldüğü gibi kafeslerle devam ediyoruz.
6 work more rows of boxes as shown on the picture.
7.) 4zincir çekip 3.zincire fıstık yapıyoruz ve resimde görüldüğü gibi trabzan yapıyoruz.

work 4 chains, make pf in to the 3rd of those 4 chains, then attach it to the boxes with a treble crochet as shown..
8.) Yukarı resimdeki gibi devam ediyoruz.
continue as shown on the picture.
9.yine dönüyoruz, bu işlem artırma işlemimiz oluyor.
turn back again, this is how we multiply the pfs
10.resimdeki gibi yapıyoruz.
continue as shown on the picture.11. Şalımızı bu şekilde artırarak örüyoruz.

crochet as shown on the picture, keep multiplying like this. (interpreters comment: Turkish people don’t use patterns generally, we just look at a finished object, then make it. We don’t even know how to read patterns so please be patient with us as we are still learning how to make patterns in Turkish yet in English. Turkish women usually knit/crochet freehand so this is very new to us. Thank you for being patient. The designer will answer any questions and I will translate if needs be. Cheers, Ayben.)

“Translation To English by Ayben”


Bu şalı Ravely için Sevgili Ayben(http://www.ravelry.com/people/Ayben) Türkçe'den İngilizce'ye çevirdi,Kendisine çok teşekkür ediyorum.

15 yorum:

  1. teşekkür ederim canım ancak bu kadar güzel açıklanabilirdi bu aralar müthiş sıcak burası habire yazlık örüyorum kıza işlerim biter bitmez başlarım çok güzel açıklamışsın ama yinede takılırsam sorarım ellerine gönlüne sağlık iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım ne güzel anlatmışsın resimlerle.Şu an olmaz ama Allah izin verirse belki ben de yapmak isterim tatilden sonra falan.Hayırlısı olsun bakalım.Hayırlı,huzurlu,mutlu akşamlar dilerim,muhabbetle kalın:)

    YanıtlaSil
  3. merhaba elinize saglik cok güzel bir model daha önce hic görmemistim.benim elimde kartopunun lif ipliginden var acaba onunla yapsam iyi olurmu.sevgiler ..dilek............

    YanıtlaSil
  4. merhaba canım hayırlı cumalar cümlemizin duaları kabul olsun
    hayatım katagoriler kısmını nasıl oluşturabilirim yardımcı olurmusun iyi günler

    YanıtlaSil
  5. süper olmuş,çok beğendim,ne güzelde tarif etmişsin öyle,bir örneğei çıkarmaya çalışacağım,ama arkadaşında sorduğu gibi lif ipindende olurmu sence?sanada hayırlı cumalar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. yine ben canım teşekkür ederim oldu sanırım katagoriler blogcuya alıştıkda bunu yeni öğreniyorum sıkıldıkca başınızı ağrıtacağım kusura bakma kucak dolusu sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım çok güzel anlatmışsın bizlere kolaylık:))emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  8. merhaba boncukdevrim arkadaşa uğradım yazdığım yorumlar gitmiyor sürekli başa dönüyor anlayamadım birde sende deneyeyim hemde hatrını sorayım dedim blogcu yine açılmıyor iyi günler canım

    YanıtlaSil
  9. iyİ GECELER mARALIM.AY İNANKİ BU BLOGCU SİNİR ETTİ BENİ.GİREMEDİM BİR TÜRLÜ.NEYSE BULDUM BURAYI.DAHA UĞRAMAM ORARA.BEN ŞİMDİ BU ADRESİ KOYARIM LİSTEME.KUSURA BAKMA CANIM OLURMU.ŞAL MODELİNİ ARŞİVE ALDIM.DENİYCEM İNŞAALLAH.A.E.O.

    YanıtlaSil
  10. emeginize saglık günlerdir okadar istiyordumki bu şal modelini rüyalarıma giriyordu:)size zahmet birde eksiltme işlemini acıklarmısınız.şimdiden tskler

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık çok güzel anlatmışınız ama modeelin en sonuna 1parça daha gösterirmisiniz

    YanıtlaSil
  12. fıstık modellerini çok beyeniyorum ama yapmasını bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz teşekür ederim

    YanıtlaSil
  13. fıstık modellerini çok beyeniyorum ama yapmasını bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz teşekür ederim

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Uzun zamandır yapmaya çalıştığım bir modeldi harika açıklamışsınız. Yalnız size zahmet olmazsa eksiltme işlemini de anlatabilir misiniz? Orada tıkandım kaldım.

    YanıtlaSil
  15. yapım aşamaları anlatımı için tşk...ellerine sağlık
    takipteyim
    http://tatlikiraz.blogspot.nl

    YanıtlaSil

yorum yazar mısın :)

Blog Widget by LinkWithin