16 Aralık 2008 Salı

Pastane Kurabiyeleri :)



 Bugün burada hava soğuk ve sisli oğlumun canı sıkılıyordu hadi gel pasta yapalım dedim ve oğlumla beraber yaptık,minik minik elleriyle çogunu o yaptı sonra yemekteyiz oldum,oktay usta oldum diye sevindi :)sayfama gelenler bilir ben genelde pasta v.s yayınlamazdım canı çekenler olur vebaline girmeyim diye ama bu kolay ve masrafsız sanırım herkes yapabilir ve ya alabilir.
Gelelim tarife tuzlu kurabiye ama oğlum anne pastanedeki kurabiyeler gibi yapmışım diyince adını pastane kurabiyesi koyduk.
malzemeler : 1 pk.yumuşak margarin;
1 çay bardağı yoğurt;
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 pk.kabartma tozu,
1 çay kaşığı mahlep,
1 çay kaşığı tuz ,
aldığı kadar un(4,5 su bardağı civarı)
1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine.
tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yaptım,merdane ile açıp kalıplarla kesip,yağlanmış tepsiye dizdim,üzerine yumurta sarısı sürdüm.oğlum çörek otu sevmiyor o yüzden bazılarına çörek otu koydum.180 derecede 15-20 dakika pişirdim.oğlumun eline sağlık ,afiyetler olsun :)

10 yorum:

  1. OĞLUNUN VE SENİN ELİNE SAĞLIK CANIM EMİNİM Kİ ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR BU MİNİK ELLER HERŞEYİ GÜZEL YAPAR
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. senin küçük oğlunun ellerini yerim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. s.a.
    hayırlı geceler bacım,oğlunun ellerine sağlık.ne güzel,yapması değil ama oğlunla bu şekilde vakit geçirmen çok önemli. zamanında oğullarımla ilgilenme şeklime ve derecesine göre bana deli derlerdi eşimin akrabaları,hep düşünürdüm şimdi küçük onlar,Allahın bana emaneti derdim, ahirette bana hesap soracaklar derdim.ama şimdi şükrediyorum,çünkü boşa gitmemiş emeklerim.inşallah bundan sonra da aynı şekilde olurlar.sakın vazgeçme canım,inanki onlar herşeyin farkında oluyorlar.misafirleri de gücüm yettiğince ağırlamaya çalıştım.inşallah Rabbim de razı olmuştur.kendine iyi bak.a.e.o.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık ablacım ,afiyet olsun size seni ve çocukları öptüm sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Oy oy oy kurabiyeler senin olsun,ben o elleri yiyeceğim.ne iyi etmişsiniz beraber yapıp.elleriniz dert görmesin canım...

    YanıtlaSil
  6. S.A.
    HAYIRLI GECELER CANIM.BAYRAMIN 4. VE 5. GÜNÜ KALKAMADIM BAŞDÖNMESİNDEN AMA O GÜNDEN BERİ ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM.BUGÜN SABAHTA GENE HASTANEYE GİTTİM.ALERJİ TESTİ İÇİN KAN VERDİM.SADECE 4 KALEM YAPILIYORMUŞ.ŞİMDİLİK ONLAR OLACAK.15 GÜN SONRA ALACAM SONUCU.KULLANMADIĞIM İLAÇ KALMADI.NE DUYDUYSAM YAPAR DURUMA GELDİM.İNTERNETTE ARAŞTIRDIM,HALK ARASINDAKİLERİ DENEDİM GÜNLERCE,OLMADI.BAKALIM HAYIRLISI.rABBİM BETERİNDEN KORUSUN NE DİYEYİM,BÜYÜK İHTİMALLE YILARDIR KULLANDIĞIM ONCA İLACIN YAN ETKİSİ........SEN NASILSIN ABLASININ GÜZELİ?KENDİNE İYİ BAK CANIM.A.E.O.

    YanıtlaSil
  7. İkinizinde ellerine sağlık canım, ana oğul ne güzel kurabiyeler pişirmişsiniz. Buna benzer kurabiyeyi ben de pişiriyorum, çok lezzetli bir kurabiye gerçekten.

    YanıtlaSil
  8. MMMMMMMMMMMMMMM quiero un poco de eso tan rico, muchos besos...

    YanıtlaSil
  9. oyyyy kuzuma masallah parmacıklarını yerım ben onu yerım
    pastacıklarda sahane gorunu ellerıne saglık sofrana bereket canım :)

    YanıtlaSil
  10. hayırlı akşamlar canım.
    mmm eline sağlık bi ara denicem bu tarifi yazdığın bloga bakacağım canım.
    yanlışlıkla senin ve cahide arkadaşın yorumu silindi kusura bakma sakın canım ve teşekkür ederim uyarın için malesef dikkate almıyorlar.

    YanıtlaSil

yorum yazar mısın :)

Blog Widget by LinkWithin