20 Ağustos 2008 Çarşamba

çeyiz sergisi

bir kaç gündür annemlerde dikiş v.s.ile uğraşıyorum komşunun kızı evlendi çeyiz serdiler ama ben fotoğraf makinesinin pil sorunu yüzünden sadece bir kaç kare görüntüleyebildim sizler için...Konya'da eskiden çeyiz böyle serilirmiş duvarda yaygılar çarşaflar,iplerde eşarplar ve 3-5 ay bu şekilde serili kalırmış hala bu adeti sürdüren komuşumuz izin verdi ve bende sizler için yayınlıyorum


en begendiğim havlu üzerinde iğneler kalmış ama :))

9 yorum:

  1. Yapanların ellerin sağlık, çok emek vermişler. Konya'lı olan yengemin ailesini ziyaret için küçükken Konya'ya gitmiştik, Mevlana hazretlerini ziyaret etmiştik. Keşke bir düğüne de rastlasaydık.

    YanıtlaSil
  2. s.a.
    hayırlı geceler bacım.dün oğlanlar vermediler bilgisayarı.bugün sabahtan beri banada verin diyorum,nihayet burak insafa geldi de bana verdi.resimleri görünce konya,kadınhanında kaldığımız günler geldi gözümün önüne.ordada böyle çeyizleri sererlerdi.ne güzel adetlerimiz var.a.e.o. canım.annene ve kardeşine de sevgilerimi ilet.Rabbim yardımcıları olsun.

    YanıtlaSil
  3. s.a.
    hayırlı cumalar canım.Rabbim sevdiği kullardan olmamızı nasip etsin.dualarının makbul olması dileği ile sağlıcakla kal.a.e.o.

    YanıtlaSil
  4. s.a.
    hayırlı cumalar canım.Rabbim sevdiği kullardan olmamızı nasip etsin.dualarının makbul olması dileği ile sağlıcakla kal.a.e.o.

    YanıtlaSil
  5. s.a.
    hayırlı geceer canım.bugün taksit taksit oturdum bilgisayar başına.sen görünmüyorsun.çeyiz hazırlığı yoğun galiba bugünlerde.herşey gönlünüzce olsun.a.e.o.

    YanıtlaSil
  6. Bu resimleri görünce çok eskilere gittim birden.Benimde çeyizim serilmişti böyle.Bu adetleri çok seviyorum.Paylaşımın için teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili arkadaşıma iyi akşamlar diliyorum.Ramazan dolayısıyla ziyaretlerimde aksamalar oluyor,lütfen kusura bakmayın.Umarım keyifli bir gün geçirmişsinizdir.Herşey gönlünüzce olsun.Allah’a emanet olun

    YanıtlaSil
  8. İyne oyalarını ve el işlerini gördüğüm zaman Bende konyalıyım,el işlerini çok seviyorum,resimler ve işler çok güzel ellerinize sağlık.Benim sitemede beklerim.
    Kolay gelsin.
    www.takildik.blogcu.com

    YanıtlaSil

yorum yazar mısın :)

Blog Widget by LinkWithin