24 Eylül 2008 Çarşamba

Bin Aydan daha hayırlı gecemiz -Kadir gecesi

Kadir Gecesi'nin Değerlendirilmesi


Hz.Peygamber (s.a.v), Kadir Gecesi'ni ihya edenlerin günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir: "Kim Kadir Gecesi'ni, sevabına inanarak ve ecrini Allah'tan bekleyerek ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır." (Buharî, leyletü'l-kadr, 35; Müslim, salâtu'l-müsâfirîn, 175, 176) Mübarek gecelerde kaza namazı kılmak, nafile namaz kılmak ve Kur'an-ı Kerim okuyarak anlamı üzerinde düşünmek yararlıdır. Özellikle bu gece vesilesiyle Kadir Sûresi üzerine tefsirler veya Kur'an-ı Kerim'e dair kitaplar okumak, gecenin değerlendirilmesinin en önemli vesilelerindendir.


Kadir Gecesi Namazı


Bu geceyi ihya etmenin sevabı çoktur. Bu şerefli gecede teravihten sonra bir müddet daha ibadette bulunulması, nafile namaz kılınması, bir anlamda geceyi ihya etmek demektir. Kadir Gecesi'ne özel bir nafile namaz ise yoktur.


Kadir Gecesi Duası


Hz. Peygamber, Hz. Ayşe'ye Kadir Gecesi'ne eriştiği takdirde şu duayı yapmasını öğütlemiştir: "Allahumme inneke afuvvun, tuhibbu'l-afve, fa'fu annî" (Allahım, sen bağışlayıcısın. Affetmeyi seversin. Beni de bağışla.) (Tirmizî, daavât, 84; İbn Mâce, dua, 5)
BİR AYET
"Gerçek şu ki, biz Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail, o gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tan yeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir."(Kadr Sûresi-1-5)
BİR HADİS
"Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son on günündeki tek günlerde arayın. Her kim Kadir Gecesi'ni, inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır." (Hadis-i Şerif)

Bu gece eller küçüğünden büyüğüne Allah'a yalvarmak için açılıyor,dualarınızda bizleride eksik etmeyin arkadaşlar
Kadir Gece'niz mübarek olsun. Nice hayırlara kavuşmamıza ve kadir kıymet bilmemize vesile olsun.

9 yorum:

  1. KADİR GECEN HAYIRLI OLSUN ABLACIM SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  2. Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah (c.c.)'a hamd olsun. Salatü selam alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) ve tüm inananlarin üzerine olsun.
    KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN DUALARIMIZ KABUL OLSUN

    YanıtlaSil
  3. hepimzin mübarek kadir gecesi mübarek olsun,allah hepimizin duasını kabul etsin,hepimizin günahlarını affetsin.allah hepimize yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  4. Beyaz bir güvercin gönderiyorum size
    Kanatlarında mutluluk,
    Yüreğinde sevgi,
    Tüylerinde nur var.
    Sizin de kalbiniz nurla dolsun,
    Kadir geceniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı cumalar hayırlı kandiller arkadaşım dualarına katılıyorum amin..

    YanıtlaSil
  6. s.a.
    hayırlı iftarlar canım.kadir gecen mübarek olsun.Rabbim hakkıyla eda eden kullardan olmamızı nasip eder inşallah.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ramazan'ın kalbi olan Kadir gecesine ermenin şükrünü ve şevkini idrak edebilmek duasıyla,hayır dolu geçmesini dilerim..

    YanıtlaSil
  8. Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı!
    İçinde bulunduğumuz kadir gecesi hürmetine
    bizleri affeyle ya Rabbi.AMİN diyor hayırlı geceler diliyorum

    YanıtlaSil
  9. hayırlı haftasonları dilerim kardeşim.Kandilini kutlayamadım.mesajları akşam yazarım dedim.Akşamda müsait olamadım.bayram arası gelemem,şimdiden bayramınızı kutlarım.Rabbim bayramı hakedenlerden eylesin bizi.(amin)

    YanıtlaSil

yorum yazar mısın :)

Blog Widget by LinkWithin